Tips voor het kopen van barkrukken: alles wat je moet weten!

Tips voor het kopen van barkrukken: alles wat je moet weten!

Als je op zoek bent naar nieuwe barkrukken voor aan je keukenbar of bartafel, dan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. In dit artikel delen wij onze beste tips en adviezen voor het kopen van barkrukken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en comfortabel kunt zitten aan je bar!

De juiste hoogte

Voor barkrukken aan een keukenbar geldt dat de zithoogte meestal tussen de 60 en 70 centimeter is. Bij een bartafel is dit vaak tussen de 90 en 110 centimeter. Het is belangrijk dat je de juiste hoogte kiest, zodat je comfortabel kunt zitten en je benen goed kwijt kunt onder de bar. Meet daarom altijd de hoogte van je bar op voordat je barkrukken gaat kopen.

Barkrukken onder een keukenbar

Materialen

Barkrukken zijn er in veel verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en leer. Het is belangrijk om vooraf te bedenken welk materiaal het beste past bij jouw interieur en persoonlijke smaak. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het materiaal en hoe gemakkelijk het schoon te maken is.

Rugleuning en armleuningen

Barkrukken zijn er met en zonder rugleuning en armleuningen. Als je van plan bent om langere tijd op de barkrukken te zitten, dan is het aan te raden om te kiezen voor barkrukken met een rug- en/of armleuning. Zo kun je comfortabel blijven zitten en voorkom je rugklachten.

Draaibaarheid

Barkrukken zijn er ook in draaibare en niet-draaibare varianten. Een draaibare barkruk is handig als je bijvoorbeeld aan een bar zit waar meerdere mensen aan zitten. Zo kun je gemakkelijk draaien om een gesprek aan te gaan. Een niet-draaibare barkruk is daarentegen stabieler en vaak ook goedkoper.

Stabiliteit

Een belangrijk aspect bij het kopen van barkrukken is de stabiliteit. Je wilt natuurlijk niet dat de barkrukken omvallen als je erop gaat zitten. Kies daarom altijd voor barkrukken met een stevige en stabiele pootconstructie.

Design

Barkrukken zijn niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk onderdeel van je interieur. Kies daarom voor barkrukken die passen bij jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. Er zijn veel verschillende designs verkrijgbaar, van modern en strak tot klassiek en rustiek.

Conclusie

Barkrukken zijn een belangrijk onderdeel van je interieur en zorgen voor extra zitplekken aan je keukenbar of bartafel. Bij het kopen van barkrukken is het belangrijk om te letten op de juiste hoogte, materialen, rug- en armleuningen, draaibaarheid, stabiliteit en design. Met deze tips weet je zeker dat je de juiste barkrukken kiest en comfortabel kunt zitten aan je bar!

 

Terug naar blog